جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای افشار

محمود کتابی، صمد کلانتری، جواد افشارکهن،
دوره ۴، شماره ۱۶ - ( بهار ۱۳۸۴ )
چکیده

مفهوم بحران اگرچه دارای کاربردهای عام در محاورات روزمره است، اما در چارچوب مباحث علمی – تخصصی می‌توان برای آن معانی مشخص و متمایزی درنظر گرفت. این ماله پس از مروری بر برداشتهای مختلف از مفهوم مزبور، یکی از اصلی‌ترین و تأثیرگذارترین نهادهای جامعه مدرن در زمینه رفاه و توسعه، مفهوم بحران را در ارتباط با نظریه و عملکرد دولت مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از آن و با تأکید بر نظریات توسعه مطرح شده در دهه‌های پس از جنگ دوم جهانی، سیطره گفتمان بحران در نظریات توسعه مورد اشاره قرار گرفته و یک طبقه‌بندی از اقسام روابط ممکن میان دولت، توسعه و جامعه مدنی ارائه می‌گردد. این طبقه‌بندی میان توسعه‌گرایی پایدار، تعادل پایدار و توسعه‌ستیزی پایدار قائل به تمایز می‌شود و سایر موقعیتها را با کمک گرفتن از دو متغیر «مسیر تحقیق توسعه» و «شیوه اعمال سیاستهای توسعه‌گرایانه» از یکدیگر تفکیک می‌کند. از رهگذر مطالعه بحران در دولتهای کشورهای توسعه‌نیافته، نوشتار حاضر در جهت پاسخگویی به پرسش اساسی مطرح شده در آن، پیرامون ویژگی بنیادین دولتها در جهان توسعه‌نیافته و در ایران به‌لحاظ نظری و نیز در قلمرو کاربست و عملکرد، به طرح ایده «دولتهای متزلزل» می‌پردازد و می‌کوشد تا در قالبی نظری، چشم‌اندازی برای خروج این دولتها از وضعیت بن‌بست فراهم آورد.


کبری خاوری ، رضا عباسی ، علی افشار ، مهدی طالبی ،
دوره ۱۴، شماره ۵۳ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

طرح مسئله: هدف سیاست‌‌های اجتماعی، ارتقای رفاه، کیفیت زندگی و به طور خاص سلامت  اعضای جامعه است. در این راستا، هوش معنوی یکی از توانایی ‌های شناختی انسان است که نقش مهمی در ابعاد و جنبه‌‌‌های مختلف زندگی ا‌نسان دارد و به‌ویژه روی عملکرد افراد در سازمان‌ها تأثیر دارد.پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط هوش معنوی با واکنش‌‌های هیجانی (اضطراب، افسردگی و استرس) در پرستاران انجام گردید. 
روش: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی همبستگی می‌باشد که در بین ۲۷۰ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان ‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران با نمونه‌گیری در دسترس (آسان) اجرا شد. ابزار گردآوری داده ‌ها، پرسشنامه‌ی سه قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه‌ی هوش معنوی و پرسشنامه‌ی هوش هیجانی بود که در اختیار پرستاران در سه شیفت صبح، عصر و شب قرار داده و پس از ۲۴ ساعت جمع آوری گردید و تحلیل شدند.
یافته ‌ها: نتایج نشان داد که بین هوش معنوی و هر سه مولفه واکنش هیجانی یعنی اضطراب، افسردگی و استرس ارتباط وجود دارد.
 نتایج: جهت دستیابی به پیشرفت و ارتقاء عملکرد و رفتار پرستاران و همچنین کنترل واکنش‌‌های هیجانی آنان، می‌بایست علاوه بر آموزش‌‌های ضمن خدمت و دور‌های معمول، تمهیدات لازم جهت ارتقاء هوش معنوی نیز  مورد توجه قرار گیرد. 

مهرداد محقق زاده، مرجان دامن کشیده، هوشنگ مومنی وصالیان، مجید افشاری راد، علیرضا دقیقی اصلی،
دوره ۲۰، شماره ۷۹ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: نظام بیمه‌ای ایران شامل ۱۸ صندوق بازنشستگی است که از اجزای نظام حمایت اجتماعی هستند و حدود ۶۸ درصد از جمعیت نیروی کار شاغل و تقریباً ۴۶ درصد از جمعیت سالمند را تحت پوشش دارد. امروزه ازآنجایی‌که صندوقهای بازنشستگی کشور از اصلی‌ترین بازیگران حوزه اجتماعی و اقتصادی کشور به شمار می‌روند، بحران مربوط به آنها نیز از ابعاد گسترده‌تری برخوردار است. عدم اتخاذ راهبردهای مناسب در ارتباط با مدیریت این بحران ثبات حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور را با مخاطراتی بسیار جدی روبه‌رو خواهد کرد. اما آنچه به یک نگرانی مهم واصلی برای خط‌مشی‌گذاران در حوزه تأمین اجتماعی تبدیل شده وضعیت نگران‌کننده صندوقهای بازنشستگی است به صورتی که با شاخص پایداری به مرز نگرانی و هشدار رسیده و حتی در برخی از این صندوقها از این مرز عبور کرده‌اند. این تحقیق با هدف پایداری به بررسی مالی وضع موجود سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان بزرگ‌ترین نهاد بیمه‌ای کشور می‌پردازد.
روش: این تحقیق با استفاده از مطالعه هم‌گروهی و با استفاده از داده‌های جمعیتی و اقتصادی به برآورد توانایی مالی سازمان تأمین اجتماعی پرداخته است.
یافته‌ها: مهم‌ترین چالشهای اقتصادی سازمان تأمین اجتماعی عبارت بودند از فرمول مستمری سخاوتمندانه شامل سن و سابقه بازنشستگی پایین و عدم‌پرداخت حق‌بیمه‌های سهم دولت.
بحث: بر اساس گزینه‌های امکان‌پذیر پیشنهاد‌های اصلاح بایستی در قالب اصلاح فرمول مستمری، افزایش سن و سابقه بازنشستگی و تدبیر مشارکتهای پرداخت‌نشده دولت در پرداخت منظم سهم حق‌ بیمه دولت تدوین شود.

 

فردین علی پور، حسن رفیعی، منیره بلوچی، فاطمه اسلامی، حسین افشارپویا،
دوره ۲۴، شماره ۹۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: بر سلامت اجتماعی بهعنوان یکی از ابعاد کلیدی سلامت، نقش مهمی در آسایش افراد و جامعه ایفاء میکند. تحقیق در این حوزه نیازمند داشتن ابزارهایی متناسب با جامعه ایرانی و دارای روایی و پایایی مناسب است. این پژوهش با هدف ساخت و رواسازی فرم کوتاه پرسشنامه سلامت اجتماعی انجام شده است.
روش: این مطالعه از نوع تحلیل ثانویه بود که دادههای آن بخشی از تحقیق کشوری در ۳۱ استان بوده است. حجم نمونه ۶۰۸۵۳ نفر بود. روش نمونهگیری بهصورت خوشهای چندمرحلهای بود که از هر استان ۳ شهر انتخاب و طی چندمرحله متناسب با ترکیب سنی و جنسی پاسخگویان انتخاب شدند. مخزن اولیه گویهها بر اساس مطالعات قبلی با ۴۰ گویه طراحی و روایی محتوای آن توسط ده نفر از صاحبنظران مورد تأیید قرار گرفت و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS و با روش تحلیل عاملی اکتشافی (EFA) انجام شد.
یافتهها: از مجموع گویههای اولیه بعد از انجام تحلیل عاملی اکتشافی، ۱۶ گویه در مدل باقی ماندند که روی ۴ عامل مسئولیتپذیری اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت سیاسی و حمایت سازمانی بار شدند. این ۴ عامل درمجموع ۶۹,۳۸ درصد از واریانس کل سازه را تبیین میکنند. همچنین همخوانی درونی سؤالات پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ ۰,۸۸ نیز تأیید شد.
بحث: حجم و تنوع پاسخگویان، مقیاس ملی، نتایج مطلوب روایی و پایایی، متناسببودن با فرهنگ ایرانی و تعداد مناسب سؤالات پرسشنامه نسبت به پرسشنامههای قبلی، آن را به ابزار مناسبی برای سنجش سلامت اجتماعی در سطح فردی تبدیل کرده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb