دوره 25، شماره 99 - ( 11-1404 )                   جلد 25 شماره 99 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.MODARES.REC.1399.148

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatamian P, Tabatabaei K. (2026). Experts perspectives on social factors related to emotion and emotion regulation: A qualitative study. refahj. 25(99), : 5
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-4447-fa.html
حاتمیان پیمان، رسول زاده طباطبایی کاظم.(1404). دیدگاه صاحبنظران در باره عوامل اجتماعی مرتبط با هیجان و تنظیم هیجان: یک مطالعهء کیفی رفاه اجتماعی 25 (99)

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-4447-fa.html


چکیده:   (12 مشاهده)
مقدمه: از آنجایی که عوامل محیطی و اجتماعی با سلامت روانشناختی مردم ارتباط دارند و فرهنگ‌‌ها نیز با شکل دادن به هنجارها، ارزش‌‌ها و باورهای اجتماعی می‌‌توانند افراد را به شیوه‌‌های مشخصی از تنظیم هیجان ترغیب کنند، بنابراین پژوهش حاضر با هدف وارسی کیفی دیدگاه صاحبنظران در باره زمینه‌های اجتماعی هیجان و تنظیم هیجان انجام شد.
روش: مطالعه حاضر از نوع تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی بود. جامعه مورد مطالعه شامل متخصصان و صاحب‌نظران فعال حوزه تنظیم هیجان ایران بودند، که بر اساس سوابق علمی، پژوهشی و میزان سابقه بالینی آنها در حوزه تنظیم هیجان به روش نمونه گیری هدفمند با تعداد ۱۱ نفر از آنها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته انجام شد.
یافته‌‌ها: تحلیل یافته‌‌ها منجر به سه مقوله اصلی و شش زیرمقوله شد. مقولات اصلی در برگیرنده‌‌ی؛ 1-تعاملات اجتماعی، 2-هنجارهای اجتماعی ابراز هیجان و 3-کلیشه‌‌های جنسیتی مرتبط با تنظیم هیجان است. مقوله اصلی تعاملات اجتماعی خود شامل دو زیرمقوله‌‌ی روابط موثر اجتماعی و انتظارات و توقعات دیگران است. همچنین هنجارهای اجتماعی ابراز هیجان نیز در برگیرنده دو زیرمقوله‌‌ی تسهیل کننده‌‌های ابراز هیجان و بازدارنده‌‌های ابراز هیجان است و نهایتاً مقوله اصلی کلیشه‌‌های جنسیتی دو زیرمقوله‌‌ی تابوهای جنسینی و جدا کردن هیجانات متناسب با جنسیت را شامل می‌‌شود.
بحث: نتایج بیانگر آن است که عوامل مختلف اجتماعی به شیوه‌های مختلف می‌توانند بر روی تنظیم هیجان افراد تاثیر بگذارند که گاهی این شیوه‌ی اثرگذاری، سازگارانه و موجب رشد فرد می‌شود و برخی مواقع نیز به شکل ناسازگارانه و غیر منطقی، ممکن است دشواری در تنظیم هیجان و سرکوب هیجانی را به دنبال داشته باشد. بنابراین به متخصصان حوزه سلامت پیشنهاد می‌‌شود به این مسئله توجه ویژه‌‌ای داشته باشند.

 
شماره‌ی مقاله: 5
     
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی اجتماعی
دریافت: 1403/12/16 | پذیرش: 1404/8/12 | انتشار: 1404/11/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb