چکیده: (2394 مشاهده)
مقدمه: هرسال به علت فشارهای اقتصادی و اجتماعی، والدین شمار زیادی از کودکان را در جامعه رها میکنند که رایجترین شکل مراقبت از این کودکان در سراسر جهان مراقبت و زندگی در پرورشگاه (خانههای شبانهروزی) است. پژوهش حاضر با هدف بررسی برازش الگوی ساختاری سرمایه روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراکشده با کیفیت زندگی در دختران ساکن در خانههای شبانهروزی با نقش میانجی توانمندی روانشناختی انجام شد.
روش: روش پژوهش حاضر همبستگی بود که در قالب الگویابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه تحقیق دختران ساکن در خانههای شبانهروزی شهر رشت در سال 1400 بود که از بین آنها 120 نفر به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامههای سرمایه روانشناختی لوتانز، حمایت اجتماعی ادراکشده زیمت و همکاران، توانمندی روانشناختی اسپریتزر و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی پاسخ دادند. دادهها با روش مدل یابی معادلات ساختاری مبتنی بر رویکرد حداقل مربعات جزئی با نرمافزار SmartPLS3 تحلیل شد.
یافتهها: تمامی متغیرهای برونزا و میانجی یعنی سرمایه روانشناختی، حمایت اجتماعی ادراکشده و توانمندی روانشناختی توانستند 75 درصد از تغییرات کیفیت زندگی را در دختران ساکن در خانههای شبانهروزی پیشبینی کنند که این میزان در حد قوی است. شاخص GOF این مطالعه 586/0 به دست آمده است که با توجه به ملاک تعیینشده در حد قوی است، بنابراین برازش کلی مدل تأیید شد.
بحث: با توجه به نتایج میتوان نتیجه گرفت که توانمندی روانشناختی اثرات سرمایه روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراکشده روی کیفیت زندگی ساکنان خانههای شبانهروزی را تشدید میکند و آن را میانجیگری میکند..
شمارهی مقاله: 5
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
کیفیت زندگی دریافت: 1402/3/21 | پذیرش: 1402/7/30 | انتشار: 1403/2/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول