چکیده: (2247 مشاهده)
مقدمه: نقش اثرگذار منابع انسانی در سازمانهای مدرن روزبهروز بیشتر میشود. عملکرد و کیفیت شغلی افراد نهتنها به شایستگیهای کارکنان بلکه به رضایت شغلی آنان نیز بستگی دارد. برای کار مؤثر، کارگر باید سالم و راضی باشد و رضایت شغلی بالا منجر به بهرهوری بیشتر کارکنان در سازمانها میشود. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین ویژگیهای شخصیتی مدیران با رضایت شغلی و سلامت روان در کارکنان سازمان بهزیستی خراسان رضوی بود.
روش: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل تمام کارکنان و مدیران سازمان بهزیستی استان خراسان رضوی به تعداد 44 نفر مدیر و 1267 نفر کارکنان است که از این میان تعداد 24 نفر مدیر و 132 نفر از کارکنان بهعنوان نمونه به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رضایت شغلی، سلامت روان و پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت NEO بودند. دادههای پژوهش از طریق همبستگی پیرسون، رگرسیون و با استفاده از نرمافزار SPSS-21 تحلیل شدند.
یافتهها: بین رضایت شغلی با گشودگی به تجربه، توافقپذیری و سازگاری و باوجدان بودن رابطهای مثبت و با روانرنجور خویی رابطهای منفی وجود دارد. همچنین بین نبود سلامت روان با گشودگی به تجربه، توافقپذیری و سازگاری و باوجدان بودن رابطهای منفی و با روانرنجور خویی رابطهای مثبت وجود دارد. همچنین، روانرنجور خویی و انعطافپذیری مدیران پیشبین رضایت شغلی کارکنان و گشودگی به تجربه و توافقپذیری و سازگاری مدیران پیشبین منفی عدم سلامت روان کارکنان بودند.
بحث: میتوان بیان کرد که مدیران مانند والدین در خانواده هستند و شخصیت، رفتار و عملکرد آنان میتواند نقش بسزایی در بهرهوری کارکنان داشته باشد؛ بنابراین، توجه به ویژگیهای شخصیتی و رفتاری افراد در انتخاب جایگاه مدیریت در سازمانها ضروری است.
شمارهی مقاله: 9
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
اشتغال دریافت: 1402/1/13 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1403/2/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول