چکیده: (1204 مشاهده)
مقدمه: چگونگی بازنماییِ فرودستان در متون مکتوب، یکی از عواملِ شکلدهنده به حیاتِ اجتماعیِ فرودستان است. علاوه بر این با عنایت به بازنماییِ فرودستان در متون مکتوب، میتوان به ذهنیتِ نویسندگانِ این متون دربارۀ فرودستان و چگونگیِ مواجهۀ آنها با فرودستان پی برد.
روش: هدف ما در این مقاله آن است که نخست با رجوع به شمارگانِ مختلفِ روزنامۀ اطلاعات در سالهای مختلف، به بازنماییِ تهیدستانِ شهری در جریدهای دولتی دست پیدا کنیم و حدودی از شیوۀ نگاهِ بوروکراسیِ کشور به آنان را بازسازی کنیم. دوم برخی از شیوههای مواجهۀ تهیدستانشهری با دولت در این سالها را تا جایی که در روزنامۀ دولتی اطلاعات بازنماییشده است تصویر کنیم. تمرکز ما بر بازنمایی تهیدستان شهریِ تهران خواهد بود.
یافتهها: تهیدستان شهری فقط در هنگامۀ بحران و وضعیتهای بحرانی رؤیتپذیر میشوند، اغلب جمعآوری میشوند و به مبدأ بازگردانده میشوند و گاه به کاری موقت گماشته میشوند و همواره مشمول تفقد ملوکانهاند. در ارتباط با شیوۀ مواجهۀ دولتها با تهیدستان شهری میتوان از «دیالکتیک ناکارآمدی» سخن گقت.
بحث: در ارتباط با مواجهۀ تهیدستانِ شهری با دولت، آنها در فقدان نخستین ضرورتهای زندگی مانند کار و نان، اغلب به تقلا برای بقا مشغولند و به چیزی بیش از آن نه فکر میکنند و نه میتوانند برسند.
نوع مطالعه:
اصیل |
موضوع مقاله:
فقر و نابرابری دریافت: 1401/6/24 | پذیرش: 1402/2/20 | انتشار: 1402/5/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول