دوره 22، شماره 85 - ( 5-1401 )                   جلد 22 شماره 85 صفحات 48-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lotfi khachaki B, mahdizadeh M. (2022). Relationship between People’s Trust in the Government and Their Compliance with Covid-19 Health Advice: A Case study of Tehran Residents. refahj. 22(85), 9-48.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3922-fa.html
لطفی خاچکی بهنام، مهدی زاده منصوره. تحلیل رابطه اعتماد به دولت و پیروی مردم از توصیه‌های بهداشتی مقابله با کرونا (مورد مطالعه ساکنان شهر تهران) رفاه اجتماعی 1401; 22 (85) :48-9

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3922-fa.html


چکیده:   (1071 مشاهده)
مقدمه: شیوع کرونا اعتماد مردم به نهادهای حاکمیتی به‌ویژه دولت را تحت‌تأثیر قرار داده و متقابلاً اعتماد به این نهاد، رفتار مردم در مواجهه با این بیماری را تغییر داده است. افراد مختلف برای مقابله با بیماری کرونا به اشکال و میزان مختلفی سعی در رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودسازی رفتارهای روزمره خود دارند. دراین‌بین اعتماد به‌عنوان عنصر تسهیلگر همکاری اجتماعی و ایجادکننده مسئولیت‌پذیری در بین مردم اهمیت بهسزایی دارد. تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد به دولت و پیروی مردم از توصیه‌های بهداشتی مقابله با کرونا انجام شده است.
روش: در این تحقیق از روش پیمایش استفاده شده و برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق‌ساخته کمک گرفته شده است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه افراد ساکن در شهر تهران در موج سوم شیوع پاندمی کووید -19 (پاییز 1399) بود که از این میان تعداد 300 نفر به‌عنوان نمونه به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای متناسب با حجم انتخاب شد. یافته‌ها با روش تحلیل کمی و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تکنیک رگرسیون چندگانه به دست آمده است.
یافته‌ها: رابطه معناداری بین «پیروی از توصیه‌های بهداشتی» و «اعتماد به دولت» در بُعد دگرخواهی، صداقت و کارایی مشاهده شده است. مدل رگرسیونی نیز حاکی از آن است که بین مجموعه متغیرهای مستقل با متغیر وابسته، همبستگی نسبتاً قوی وجود دارد. همچنین حدود 29 درصد از عوامل مؤثر بر میزان رعایت توصیه‌های بهداشتی در دوران شیوع بیماری کرونا، تحت‌تأثیر متغیر مستقل (اعتماد به دولت) است.
بحث: در ایران همچنان نهاد سیاسی و به‌طور مشخص دولت، بر رفتار اجتماعی افراد تأثیرگذار است. به‌طوری‌که افزایش اعتماد به دولت تأثیر مثبتی بر کاهش شیوع بیماری به‌واسطه رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم دارد. ازاین‌رو نهادهای حاکمیتی به‌ویژه دولت باید روشهایی برای جلب اعتماد عمومی نسبت به عملکرد خود در دوران شیوع کرونا داشته باشند تا تلاشهایشان در راستای کنترل و مهار این بیماری همه‌گیر بی‌نتیجه نماند.
 
متن کامل [PDF 722 kb]   (1171 دریافت)    
نوع مطالعه: روشی 1 | موضوع مقاله: اعتماد اجتماعی
دریافت: 1400/4/14 | پذیرش: 1400/11/13 | انتشار: 1401/5/17

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb