دوره 22، شماره 84 - ( 2-1401 )                   جلد 22 شماره 84 صفحات 334-299 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: --------
Ethics code: --------

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosh Bayani Arani F, Babaiefard A. (2022). Factors Affecting the Social Exclusion of the Elderly in Kashan and Aran and Bidgol. refahj. 22(84), : 9
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3918-fa.html
خوش بیانی آرانی فاطمه، بابایی فرد اسداله. عوامل مؤثر بر طرد اجتماعی سالمندان در شهرهای کاشان و آران و بیدگل رفاه اجتماعی 1401; 22 (84) :334-299

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3918-fa.html


چکیده:   (2481 مشاهده)
مقدمه: یکی از موضوعات مهم در هر جامعه‌ای، توجه و برنامه‌ریزی برای سالمندان در جامعه است تا از انزوا و طرد این افراد جلوگیری گردد. از این رو، پژوهش حاضر درصدد سنجش عوامل مؤثر بر طرد اجتماعی سالمندان در شهرهای کاشان و آران و بیدگل برآمده است. با توجه به این که جمعیت سالمند شهرهای کاشان و آران و بیدگل از میانگین جمعیت سالمند کشور بیشتر است، در این شهرها باید توجه خاصی به سالمندان و زندگی آنها داشت.
روش: این پژوهش با روش پیمایشی انجام شده و حجم نمونه‌ی پژوهش، با استفاده از فرمول کوکران، 320 نفر بوده است. در این پژوهش جهت تعیین افراد نمونه از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که: بین حمایت خویشاوندان، حمایت فرزندان، سرمایه­ی اجتماعی، سرمایه­ی اقتصادی، حمایت سازمان­های رسمی و اوقات فراغت سالمندان و طرد اجتماعی سالمندان رابطه‌ی معنادار و معکوس وجود دارد. اما بین متغیرهای حمایت سازمان­های غیررسمی، سن، تحصیلات و جنس سالمندان و طرد اجتماعی آنها رابطه­ی معنادار وجود نداشته است. در تحلیل چندمتغیره و تحلیل مسیر نیز از میان شش متغیر مستقلی که دارای رابطه­ی معنادار و معکوس با متغیر وابسته­ی پژوهش بوده­اند، دو متغیر، یعنی سرمایه­ی اقتصادی و حمایت فرزندان، دارای تأثیر مستقیم بر متغیر وابسته­ی پژوهش بوده­اند.
بحث: بر اساس یافته‌های تجربی این پژوهش می‌توان گفت هرچه سالمندان در فعالیت­های زندگی روزمره درگیر باشند، به سرمایه­های مختلف دسترسی بیشتر داشته باشند، بیشتر مورد حمایت خانواده و جامعه قرار بگیرند و بیشتر به آنها توجه شود، کمتر احساس طرد خواهند داشت. اما اگر در فعالیت­های جامعه مشارکتی نداشته باشند و مورد حمایت و توجه خانواده و جامعه نباشند، کم‌کم از نظر اجتماعی طرد و منزوی می‌شوند.
شماره‌ی مقاله: 9
متن کامل [PDF 635 kb]   (1291 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: سالمندی
دریافت: 1400/4/3 | پذیرش: 1400/8/19 | انتشار: 1401/2/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb