najafi M, gholipour M, pahlavan M, heydarabadi A. (2021). An investigation into the Relationship between Social Support and Social Health among Well-being Clients in Nowshahr.
refahj.
21(82), 189-218.
URL:
http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3865-fa.html
چکیده: (2842 مشاهده)
مقدمه: از هدفهای مهم نظام سلامت در هر کشور تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی تمام افراد جامعه است. هدف این پژوهش بررسی تأثیر حمایت اجتماعی بر سلامت اجتماعی(مطالعه موردی: مددجویان بهزیستی شهرستان نوشهر) در سال 1399بود.
روش: این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و با ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. جامعه پژوهش را مددجویان بهزیستی 18 تا 60 ساله ساکن شهرستان نوشهر تشکیل دادهاند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 350 نفر تعیین شد و با استفاده از شیوه نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای، انتخاب شدند. برای تحلیل دادهها، از آزمونهای ضریب همبستگی با نرمافزار SPSS24 و تحلیل معادلات ساختاری با نرمافزار Amos25 استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ، محاسبه و مناسب ارزیابی شد که بر اساس آن ضریب آلفا برای مقیاسها و خردهمقیاسهای آن بیش از 0.7 بود.
یافتهها: بکارگیری آمار استنباطی نشان داد که بین متغیرهای حمایت اجتماعی بهطور کل و ابعاد آن شامل بعد عاطفی حمایت اجتماعی، بعد ابزاری حمایت اجتماعی و بعد اطلاعاتی حمایت اجتماعی با سلامت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین، ضرایب رگرسیونی بین متغیرهای مستقل و سلامت اجتماعی در مدل اموس بالای 0.03 بود.
بحث: بنابراین بر طبق یافتهها میتوان نتیجه گرفت ابعاد اجتماعی در نظر گرفته شده، تأثیر مستقیمی بر جامعه آماری داشته و نهادهای مربوطه میتوانند با در نظر گرفتن ابعادی از جمله مقوله حمایت اجتماعی و سایر ابعاد، در حوزه سلامت اجتماعی نقش ایفا کنند.
نوع مطالعه:
روشی 1 |
موضوع مقاله:
سلامت اجتماعی دریافت: 1399/12/20 | پذیرش: 1400/7/28 | انتشار: 1400/9/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول