دوره 21، شماره 81 - ( 5-1400 )                   جلد 21 شماره 81 صفحات 85-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi S, Khosh Far G R, Mirzakhani S. (2021). Analysis of people's exposure to the corona virus: Using protection motivation theory. refahj. 21(81), 51-85.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3769-fa.html
صالحی صادق، خوش فر غلامرضا، میرزاخانی شهربانو. عوامل مؤثر بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کووید 19 در میان روستائیان استان مازندران رفاه اجتماعی 1400; 21 (81) :85-51

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-3769-fa.html


چکیده:   (8975 مشاهده)
مقد‌‌‌‌مه: موضوع اصلی این تحقیق مطالعه میزان رفتار حفاظت با تأکید بر نقش مؤلفه‌های نظریه انگیزه حفاظت است؛ بنابراین هدف اصلی تحقیق، شناخت رابطه رفتار حفاظت فردی و مؤلفه‌های انگیزه حفاظت است. چارچوب نظری بر پایه نظریه انگیزه حفاظت راجرز (1983) قرار دارد.
روش: به لحاظ روش‌شناسی، این تحقیق در زمره تحقیقات پیمایشی جای می‌گیرد که با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق‌ساخته اقدام به جمع‌آوری داده‌ها شده است. جامعه آماری تحقیق کلیه ساکنان روستایی استان مازندران بوده که 338 نفر از آنان به عنوان نمونه آماری تعیین و با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب و موردمطالعه قرار گرفتند. برای تأیید اعتبار از روش اعتبار صوری استفاده شده است. همچنین پایایی ابزار نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تأیید شد.
یافته‌ها: میانگین رفتار حفاظت فردی بالاتر از حد متوسط به دست آمده است. نتایج حاصل از آزمون فرضیات نیز نشان داد که بین مؤلفه‌های نظریه انگیزه حفاظت (شدت خطر درک‌شده، شدت آسیب‌پذیری درک‌شده، هزینه‌های پاسخ، خودکارآمدی پاسخ و اثربخشی پاسخ) با رفتار حفاظت فردی رابطه‌ای مثبت وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون نیز بیانگر این نکته است که درمجموع 0/529 درصد از تغییرات متغیر وابسته از طریق متغیرهای فوق تبیین می‌شود. علاوه بر این نتایج تجزیه‌وتحلیل مدل معادله‌های ساختاری نشان داد که مؤلفه‌های شدت آسیب‌پذیری درک‌شده، هزینه‌های پاسخ، خودکارآمدی پاسخ و اثربخشی پاسخ تأثیر مستقیم بر رفتار حفاظت فردی افراد در مواجهه و مقابله با بیماری کووید-19 دارند.
بحث: نتایج تحقیق نشان داد که نظریه انگیزه حفاظت و مؤلفه‌های آن توانست تا حد قابل قبولی یک مسئله اجتماعی همچون کرونا را تبیین کند و بدین ترتیب، می‌تواند به عنوان الگویی برای انجام تحقیقات مشابه در سایر مناطق روستایی کشور مفید واقع شود.
 
متن کامل [PDF 588 kb]   (1469 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: سلامت اجتماعی
دریافت: 1399/8/2 | پذیرش: 1399/11/27 | انتشار: 1400/6/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb