مقدمه: با توجه به اهمیت نقش سرمایههای روانشناختی روانشناسی مثبتگرا در افزایش عملکرد و بهره وری برای رهبران و مدیران منابع انسانی، تحقیق حاضر به مدلیابی معادلات ساختاری روابط بین سرمایه روانشناختی با تعهد سازمانی و ادراک از عملکرد شغلی پرداخته است.
روش: پژوهش حاضر با استفاده از روش همبستگی و شیوه نمونهگیری در دسترس، به آزمون رابطه بین سرمایه روانشناختی با تعهد سازمانی و ادراک از عملکرد شغلی در بین 220 نفر از کارکنان ستادی سازمان آموزش و پرورش شهر اصفهان پرداخته است.
یافتهها: بین سرمایه روانشناختی و ابعاد آن با تعهد سازمانی و سرمایه روانشناختی و ابعادآن با ادراک از عملکرد شغلی رابطه وجود داشت. در ضمن، با توجه به شاخصهای برازش مدل، مدل ارائه شده از روابط بین متغیرهای پژوهش از برازش خوبی برخوردار بوده است.
بحث: با توجه به ارتباط تمامی ابعاد سرمایه روانشناختی با ادراک از عملکرد شغلی و تعهد سازمانی و نقش پیشبینی کننده سرمایه روانشناختی میتوان گفت سرمایه گذاری برای افزایش سرمایه روانشناختی موجبات بهبود تعهد کارکنان و بهینهسازی عملکرد شغلی را فراهم میکند. به علاوه بعد مثبت اندیشی از سرمایه روانشناختی به دلیل قدرت پیشبینی کنندگی بیشتر، قابلیت تامل بیشتری دارد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |