دوره 14، شماره 55 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 55 صفحات 314-291 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imamjomezadeh S J, Ebrahimipour H, Malekan M, Mahmoudoghli R. (2015). Investigating the Relationship between Internet Use and Life Style among Students: a Case Study on Isfahan University’ Students. refahj. 14(55), 291-314.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1682-fa.html
امام جمعه زاده سید جواد، ابراهیمی پور حوا، ملکان مجید، محمود اوغلی رضا. بررسی رابطه مصرف اینترنتی و سبک زندگی دانشجویان: مطالعه موردی دانشجویان دانشگاه اصفهان رفاه اجتماعی 1393; 14 (55) :314-291

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1682-fa.html


چکیده:   (4197 مشاهده)
  مقدمه: : تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی با فراهم‌آوردن امکان پیدایی «جامعه شبکه‌ای» افراد و جوامع را در قالب‌های تازه، هویت‌های تازه بخشیده‌اند. این تکنولوژی‌ها نه تنها قواعد و قوانین حاکم بر ارتباط و تعامل میان انسان‌ها، بلکه ایستار افراد را نسبت به خود، دیگران و جهان تغییر داده‌اند. در این میان، اینترنت شاخص‌ترین و اصلی‌ترین این تکنولوژی‌هاست. اینترنت به عنوان رسانۀ چندبُعدی فضای فرهنگی و اجتماعی است که کاربران را در موقعیت‌های متنوع نقش‌ها و سبک‌های زندگی قرار می‌دهد. اینترنت هم در تولید و هم در مصرف، عملکردهای اجتماعی دارد که علاوه بر هویت‌سازی، باعث تغییر هویتی هم می‌شود. در همین راستا، پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین مصرف اینترنت و سبک زندگی دانشجویان پرداخته است.
روش: روش این پژوهش پیمایش و ابزار اصلی گردآوری داده‌ها، پرسشنامه بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه دانشجویان دانشگاه اصفهان از تمامی رشته‌ها در مقطع کارشناسی در سال تحصیلی 92-1391 که از بین آنها، تعداد 199 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری خوشه‌ای انتخاب شدند.
یافته‌ها: میان مصرف اینترنتی و سبک زندگی کل‏ پاسخگویان، در مجموع، رابطه وجود دارد. . در ضمن، نتایج نشان داد که مصرف اینترنتی باعث تغیرات مؤلفه‌های سبک زندگی می‌شود. با توجه به نتایج تحقیق، دیجیتالی‌ شدن بر چگونگی آموزش دانشگاهی نیز تأثیر گذاشته است.
بحث:. نتایج مطالعه نشان می‏دهد که میان مصرف اینترنتی و سبک زندگی دانشجویان، در مجموع، رابطه‏ وجود دارد. با بخش‌بندی نوع مصرف اینترنت به چهار بعد اطلاعاتی، سرگرمی، آموزشی و شبکه‌های اجتماعی، نتایج نشان داد که بعد آموزشی اینترنت بیشترین تأثیر را بر سبک زندگی کاربران دارد. با توجه به یافته‌ها، فرضیات مصرف فرهنگی، اولویت هزینه‌ای، اوقات فراغت با میزان و شیوه مصرف اینترنتی رابطه داشته و تأیید می‌شوند.
متن کامل [PDF 696 kb]   (2219 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1394/1/6 | پذیرش: 1394/1/6 | انتشار: 1394/1/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb