دوره 14، شماره 55 - ( 10-1393 )                   جلد 14 شماره 55 صفحات 166-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3928 مشاهده)
مقدمه: با توجه به نقش فرهنگ سازمانی در تحقق اهداف سازمان‌های آموزشی، آگاهی از عوامل مرتبط با آن از اهمیت بالایی برخوردار است که در این بین، سرمایه اجتماعی جایگاه ناشناخته‌ای دارد و هدف این مطالعه شناسایی رابطۀ بین سرمایه اجتماعی و فرهنگ سازمانی در مراکز آموزش عالی استان گلستان می‌باشد.
روش: تحقیق حاضر از نوع توصیفی و روش به‌کار رفته، پیمایش است که در بین 460 نفر از کارکنان آموزشی و اداری شاغل در مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی استان گلستان به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای متناسب، اجرا شد. فرهنگ سازمانی، با توجه به مدل مفهومی تحقیق و به کمک پرسشنامه استاندارد شده دنیسون و سرمایه اجتماعی با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته، اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: بین سرمایه اجتماعی و فرهنگ سازمانی، رابطۀ مثبت وجود دارد و 7/39 درصد از تغییرات فرهنگ سازمانی، به وسیله اعتماد نهادی، اعتماد شخصی، اعتماد اجتماعی، کنش‌های یاریگرانه و تعامل اجتماعی تبیین می‌شود. ضمن اینکه، اعتماد نهادی، بیشترین نقش را در پیش‎‌بینی فرهنگ سازمانی کارکنان دارد.
بحث: نتایج این تحقیق، بسط نظریه‌های پاتنام و کلمن است که از اعتماد به عنوان تسهیل‌کننده کنش در روابط سازمانی یاد کرده‌اند.
متن کامل [PDF 616 kb]   (2415 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1394/1/6 | پذیرش: 1394/1/6 | انتشار: 1394/1/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.