دوره 13، شماره 51 - ( 10-1392 )                   جلد 13 شماره 51 صفحات 281-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahhari H, Kalantari M, Ghezelbash S. (2014). The Study of Social Capital in Zanjan Province. refahj. 13(51), 245-281.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1377-fa.html
قهاری حسین، کلانتری محسن، قزلباش سمیه. مطالعۀ وضعیت سرمایۀ اجتماعی در استان زنجان رفاه اجتماعی 1392; 13 (51) :281-245

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1377-fa.html


چکیده:   (5489 مشاهده)
 

مقدمه:

پژوهش حاضر با هدف مطالعۀ وضعیت سرمایۀ اجتماعی در استان زنجان انجام شده است.

روش:

یافته‌ها:

بحث:

نتایج این پژوهش حکایت از آن دارد که مردم استان می‌کوشند از شراکت در فعالیت اقتصادی و مالکیت بپرهیزند و در این امر، حزم‌اندیشی می‌کنند.
نتایج تحلیل عضویت جامعۀ مورد مطالعه در شبکه‌های اجتماعی بر نقش شبکۀ روابط غیررسمی در تشکیل سرمایۀ اجتماعی در استان زنجان تأکید می‌کند. در زمینۀ کار گروهی، هم در شهرها و هم در روستاهای استان، تنها حدود نیمی از جامعۀ مورد مطالعه، تجربۀ کار گروهی داشته‌اند. انجام امور موظفی، برگزاری مراسم مذهبی و امور خیریه بیش از سایر جنبه‌ها در گسترش مناسبات اجتماعی در استان نقش داشته است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد بیشترین تکیه‌گاه مردم زنجان، خانواده و سپس، دوستان بوده است. این امر نشان می‌دهد انتظار مردم زنجان از افراد کمتر و نزدیک‌تری بوده است و بده‌بستان در نظام بسته‌تری صورت گرفته و سرمایۀ‌اجتماعی کمتر، فرصت بالندگی و رشد یافته است. ساکنان استان توانسته‌اند به ترکیب متوازنی از ارزش‌های مادی و معنوی در هنجارهای مورد قبول دست یابند. دامنۀ اعتماد به دیگران در استان زنجان، به‌مراتب تنگ‌تر از شبکۀ روابط اجتماعی افراد بوده است؛ به‌گونه‌ای که سهم قابل توجهی از ساکنان، اعضای خانواده را قابل ‌اعتماد‌ترین افراد به‌شمار آورده‌اند.
این پژوهش اکتشافی، توصیفی و تحلیلی است و براساس دو روش کمّی و کیفی شاخص‌های مربوط به سرمایۀ اجتماعی در استان مورد سنجش قرار گرفته است. جامعۀ آماری این پژوهش، به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای، تصادفی تعیین و تعداد ۱۲۵۰ نمونه براساس جمعیت شهرستان‌های استان انتخاب شده است. شیوۀ گردآوری اطلاعات، اسنادی و از طریق تکمیل پرسش‌نامه و مصاحبه بوده است. مهم‌ترین روش تجزیه و تحلیل داده‌ها، کای‌اسکوئر و آزمون تی استودنت بوده است.
امروزه، دستیابی به توسعۀ پایدار در کنار سرمایه‌های مادی و انسانی، نیازمند سرمایۀ اجتماعی است که نقشی بسیار مهم‌تر از سرمایۀ فیزیکی و انسانی ایفا می‌کند و موجب استفادۀ بیشینه از منابع می‌گردد.
متن کامل [PDF 480 kb]   (3928 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1392/12/28 | انتشار: 1392/12/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb