دوره 12، شماره 47 - ( 10-1391 )                   جلد 12 شماره 47 صفحات 59-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi B, Babashahy S. (2013). Women Health Management: Policies, Research, and Services. refahj. 12(47), 29-59.
URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1122-fa.html
احمدی بتول، بابا شاهی سعیده. مدیریت سلامت زنان: توسعه سیاست‌ها و تحقیقات و خدمات رفاه اجتماعی 1391; 12 (47) :59-29

URL: http://refahj.uswr.ac.ir/article-1-1122-fa.html


چکیده:   (8105 مشاهده)

مقدمه: سلامت زنان یکی از اولویت‌های اساسی سلامت جامعه و اهداف توسعۀ هزارۀ سوم است. عوامل مختلفی طی دوره‌های زندگی زنان بر سلامت آن‌ها تأثیر‌گذار هستند. این مقاله، ضمن بررسی پیشینۀ تاریخی سیاست‌ها و برنامه‌های سلامت زنان در سطح بین‌المللی و ملی و رویکردهای مهم و تأثیرگذار در زمینۀ تحقیقات، شاخص‌های ارزیابی و اطلاعات سلامت زنان را در شناخت نیازها و خدمات و مراقبت‌های سلامت زنان و امر مشارکت آنان در تصمیم‌گیری را بررسی و پیشنهادهایی در جهت بهبود عملکرد نظام سلامت و مدیریت آن در ارتقای سلامت و نقش زنان ارائه می‌کند. روش: این مطالعۀ مروری، با استفاده از مقالات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتی، مجلات، کتاب‌ها و گزارش‌های داخلی و خارجی و با در نظر گرفتن کلید‌واژه‌های منتخب انجام شده است. همچنین، از آمار و گزارشات بین‌المللی و ملی در بخش‌هایی از مقاله استفاده شده است. علاوه بر‌آن، پژوهشگر از نظرات تخصصی و تجربیات علمی و اجرایی خود نیز در این زمینه استفاده کرده است. یافته‌ها: پژوهش، به‌عنوان ابزاری برای تأمین اطلاعات مبتنی بر جامعه برای هرگونه تصمیم‌گیری در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی و رفع موانع و تنگناهای سلامت زنان از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین تعامل مفید بین ساختارهای رسمی علمی پژوهشی و برنامه‌ریزی و اجرایی مؤثر بر سلامت زنان با هدف آگاهی از برنامه‌ها و شناخت نیازهای اطلاعاتی و خلأهای پژوهشی اولویت‌دار، موجب ارتقای مدیریت و تصمیم‌گیری‌ها دربارۀ سلامت زنان در سطح ملی خواهد شد. ارزیابی مستمر وضعیت سلامت زنان و شناسایی عوامل مؤثر بر بهبود آن نیز نیازمند طراحی و استقرار نظام جامع اطلاعاتی در حوزۀ سلامت زنان است.

  بحث: با وجود برگزاری کنفرانس‌ها و تحولات به وجود آمده در خط‌مشی‌ها و سیاست‌های سلامت زنان در سطح بین‌الملل، هنوز کاستی‌های زیادی نسبت به این قشر آسیب دیده و آسیب‌پذیر، به‌خصوص در کشورهای فقیر نسبت به کشورهای توسعه یافته یا در بین مناطق مختلف جغرافیایی یا طبقات مختلف اجتماعی در کشورها دیده می‌شود. هدف این مطالعه بررسی عوامل مرتبط با سلامتی زنان و همچنین ارائه پیشنهاداتی در جهت ارتقا مدیریت، تحقیقات و پایش سلامت زنان می‌باشد

متن کامل [PDF 361 kb]   (4182 دریافت)    
نوع مطالعه: اصیل | موضوع مقاله: رفاه اجتماعی
دریافت: 1392/5/22 | پذیرش: 1392/9/2 | انتشار: 1392/9/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه رفاه اجتماعی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Social Welfare Quarterly

Designed & Developed by : Yektaweb